Media Ukkie Dagen

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Media Ukkie Dagen-tas

Heb jij een kind tussen de 0 en 6 jaar? Vraag dan onze Media Ukkie Dagen-tas aan. In de tas zit een Media Groei Boekje, een MediaDiamant, de Voorleesgids, flyers en een kleurplaat. De tas is gratis en voor iedereen (je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek).

Vraag de tas online aan

Webinar 'Appvoeding'

Digitale opvoeding, je kunt er als ouder niet omheen. De bibliotheek organiseert daarom een gratis webinar 'Appvoeding'.

Boekjes&Babbels online

Boekjes&Babbels is een programma voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders. In april is er een online bijeenkomst over de Media Ukkie Dagen. Onze BoekStartcoach geeft tips en leest voor uit 'Heb jij misschien Olifant gezien?'.

  • 13 april
  • 10:00 - 10:45 uur
  • gratis

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Landelijke webinar

Denise Bontje geeft woensdag 31 maart van 20:00-21:00 uur een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik zonder de balans uit het oog te verliezen. Zij gaat in op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.