Boekenweek 2019: De moeder de vrouw

Het thema van de Boekenweek 2019 is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff 'De moeder de vrouw'. Tevens is het Boekenweekthema een verwijzing naar de bundel De moeder de vrouw, met daarin twee romans (Ontaarde moeders en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor) over moederschap van de onlangs overleden Renate Dorrestein.

Boekenweekgeschenk

boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk is het cadeau van de boekhandel tijdens de Boekenweek bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Van 23 t/m 31 maart 2019 is dat de novelle Jas van belofte van Jan Siebelink.

Gratis reizen

Op vertoon van Jas van belofte van Jan Siebelink, mag je op zondag 31 maart 2019 de hele dag gratis reizen met de trein. Het geschenk (dit jaar ook in het Fries vertaald) is verkrijgbaar in de papieren versie en als e-book. Beiden zijn geldig als treinkaartje.

Boekenweekessay

boekenweekessay

Ieder jaar wordt een auteur uitgenodigd een essay te schrijven over het thema van de Boekenweek. Dit jaar is het Boekenweek-essay Mijn moeders strijd van Murat Isik. Vanaf 23 maart voor € 3,75 in de boekwinkel.

Boeken over 'De moeder de vrouw'

Rond het Boekenweekthema zullen tot aan de Boekenweek verschillende nieuwe titels verschijnen 

In de Bibliotheek vind je nog meer boeken over het thema! 

Boekenweek op school

boekenweek-op-school

Voor het Voortgezet Onderwijs is een speciale site over de Boekenweek gemaakt.

Boekenweekvlog over Jan Siebelink

Exclusieve linnen Boekenweektas

Mijn moeder is...
Kom naar de Bibliotheek en schrijf op wie, wat of hoe jouw moeder is! Plak de omschrijving op de grote 'De moeder de vrouw'-poster en krijg een tas met cadeautjes.

Let op: de tas is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Het Boekenweekmagazine is jouw inspiratiegids voor de meest actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema 'De moeder de vrouw'. Op zaterdag 23 maart 2019 verschijnt het als AD Boekenweekmagazine. Het Boekenweekmagazine is ook gratis verkrijgbaar bij Bibliotheek Montferland.
Zolang de voorraad strekt.

Muziek over moeders

playlist moeders

Dat moeders een thema is dat de fantasie prikkelt laten veel schrijvers ons zien. Maar ook componisten en artiesten weten er wel raad mee. Luister naar muziek bij het thema De moeder de vrouw op Muziekweb.