Mei Meet Maand

Meet gratis je bloeddruk in Bibliotheek Didam.

LET OP: het is de Hartstichting niet gelukt om personeel te vinden voor het meetpunt. We leggen de spullen klaar, bezoekers mogen zelfstandig hun bloeddruk meten.

Meet je bloeddruk

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in Bibliotheek Didam. 

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag

Waarom je bloeddruk meten?

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

1,2 miljoen Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. Bibliotheek Montferland support daarom de oproep van de Hartstichting om vanaf je 40ste jaarlijks je bloeddruk te meten. Kom jij ook gratis meten bij ons bloeddrukmeetpunt?

Hoe werkt het?

Kom in mei naar Bibliotheek Didam.*

  • Donderdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 - 14:00 uur

Het meten is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kan doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. 

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag

Door omstandigheden is het meetpunt gesloten op zaterdag 7 mei.