Nederland Leest

Eén boek, duizend gesprekken

Nederland Leest: De wandelaar

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom is in november de actie Nederland Leest. Bezoekers van de bibliotheek krijgen een boek cadeau: 'De wandelaar' van Adriaan van Dis. Iedere bezoeker mag het boek meenemen; je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Nederland Leest 'De Wandelaar'. Dit cadeau van de bibliotheek - met een literaire wandeling van Margot Dijkgraaf - nodigt je uit om in gesprek te gaan. Verleg je grens, vergroot je wereld - in de bibliotheek.

Adriaan van Dis - De wandelaar

Een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs krijgt opeens een straathond in huis. Door de hond leert hij een ander Parijs kennen, een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en illegalen. De man stapt over zijn eigen grenzen en wil helpen. Maar alles wat hij doet, pakt anders uit.


Over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) debuteerde in 1983 met de novelle 'Nathan Sid'. Geëngageerde romans als 'Indische duinen', 'De wandelaar' en 'Tikkop' maakten van hem een van Nederlands meest geliefde schrijvers. Van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs. In 2015 won hij de Libris Literatuur Prijs voor 'Ik kom terug' en kreeg hij de Constatijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 verscheen zijn meest recente roman 'Klifi'.

Meer boeken van Adriaan van Dis

E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis

Uittrekselbank

Lees meer over 'De wandelaar' (personages, opbouw, titel en motto, taal en stijl) en Adriaan van Dis in uittrekselbank.

De toegang tot de uittrekselbank is gratis als je lid bent van de bibliotheek. Log in met je pasnummer en wachtwoord.

LiterRom

In LiterRom vind je recensies van 'De wandelaar'. 

De toegang tot LiteRom is gratis als je lid bent van de bibliotheek. Log in met je pasnummer en wachtwoord.


Thema van Nederland Leest 2021: 'Over de grens'

Met een boek reis je in een mum van tijd de wereld over en zelfs tijdrijzen is mogelijk. Op deze pagina vind je boeken die passen bij het thema van Nederland Leest: 'Over de grens'.


Nederland Leest Junior: Katvis

Leerlingen van groep 8 komen in november op bezoek in de bibliotheek. Bij de groepsbezoeken staat het boek 'Katvis' van Tjibbe Veldkamp centraal. De leerlingen gaan aan de slag met opdrachten rondom dit boek en het thema 'misleiding'. Na afloop krijgen ze het boek cadeau.


Tentoonstelling: 'Foute boeken?'

Bekijk in Bibliotheek Didam de tentoonstelling 'Foute boeken?'. 'Foute boeken?' is een reizende tentoonstelling van museum Meermanno - Huis van het boek. De reizende tentoonstelling is een miniversie van de spraakmakende tentoonstelling die in 2019-2020 in museum Meermanno te zien was.

Lees meer...