Kinderboekenparade aftrap festiviteiten 25 jaar Kinderboekenmuseum

Gepubliceerd op: 11 april 2019

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kinderboekenmuseum zijn deuren opende en dat gaat groots gevierd worden! Met activiteiten, acties en een spraakmakende nieuwe tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt. De start van de festiviteiten vindt plaats op de Kinderboekenparade: een gratis festival in en om het museum. Op zondag 2 juni kan jong en oud genieten van de vele interactieve voorstellingen, inspirerende workshops en meet & greets met helden uit de jeugdliteratuur. Aansluitend bij 25 jaar Kinderboekenmuseum staat het festival dit keer in het teken van geschiedenis. Van ridders tot ruimtevaarders; de Kinderboekenparade 2019 belooft historisch leuk te worden. Op de Kinderboekenparade komen verleden, heden én toekomst samen in een bont geheel van verhalen. Van hier of van ver, van nu of lang geleden. Schrijvers en illustratoren, onder wie Jozua Douglas, Mylo Freeman, Paul van Loon, Tosca Menten en Harmen van Straaten, nemen je met hun verhalen mee op tijdreis. Arend van Dam trakteert op heerlijk historische verhalen, met Dummie de Mummie bezoek je het oude Egypte en tijdens de ridder-tekenworkshop van Philip Hopman beland je in de Middeleeuwen. Laat je toekomst lezen en ontdek dat de oude hiërogliefen verbazend veel weg hebben van moderne emoticons...PraktischDe Kinderboekenparade opent feestelijk om 11 uur en duurt tot 17 uur. Het festival is gratis en wordt gehouden in en om het Kinderboekenmuseum, naast Den Haag Centraal. Om het feest compleet te maken kun je zondag 2 juni ook nog eens gratis een bezoekje brengen aan het jubilerende museum.Meer informatie: Kinderboekenparade.