Barts Boekenclub seizoen VI

Gepubliceerd op: 16 september 2019

Woensdag 25 september gaat alweer het zesde seizoen van Barts BoekenClub van start. De eerste gasten zijn Maarten Spanjer en Anne-Gine Goemans. Er is live muziek door de BBC Huisband EN VRAC en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Schrijfster en journalist Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King, is te gast om te praten over haar nieuwe roman Holy Trientje. Het is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse non die op zesentachtig jarige leeftijd het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen met als doel een overval te plegen op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem.Schrijver en acteur Maarten Spanjer vertelt over zijn nieuwe verhalenbundel Geluk is een herinnering. Aan de hand van korte literaire verhalen blikt hij terug op zijn jeugd in de jaren vijftig en zestig met als voornaamste decor: Amsterdam-Oost. Als geen ander is Spanjer in staat zijn memorabele momenten op authentieke en humoristische wijze, soms afgewisseld met een vleugje melancholie, in woorden te gieten.Barts BoekenClub (BBC)BBC is een maandelijks terugkerende eigenzinnige en eigenwijze literaire talkshow met historicus Bart Gielen als gastheer. BBC wordt door sommigen omschreven als een combinatie van het televisieprogramma RUR met een vleugje Zomergasten en VPRO Boeken.BBC bestaat sinds 2014 en vindt altijd plaats in het meest intieme theater van Amsterdam, Het Betty Asfalt Complex (theater van Paul Haenen). Hier vinden persoonlijke en openhartige gesprekken plaats met uiteenlopende schrijvers en wetenschappers over hun werk en hun leven. Te gast waren onder meer: Sonja Barend, Arthur Japin, Tommy Wieringa, Frits van Oostrom, Michiel Krielaars, Midas Dekkers en Auke Kok. Er is live muziek van verschillende talentvolle singers songwriters en verder wordt debuterende schrijvers een podium geboden hun boek te promoten. Voorkennis van de auteurs en hun werk is helemaal niet nodig.Bij BBC geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is laagdrempelig en brengt je in contact met andere werelden. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten en de schrijvers te ontmoeten.TerugkijkenDe gesprekken van BBC zijn terug te kijken op het BBC-youtube-kanaal.Meer informatie: Barts BoekenClub.