Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2019

Gepubliceerd op: 15 september 2019

De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019 is begin september bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019:De rechtvaardigen - Jan Brokken (Atlas Contact)Dichter in de jungle. John Gabriel Stedman 1744-1797 - Roelof van Gelder (Atlas Contact)De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen - Bart van Loo (De Bezige Bij)De eeuw van Gisèle - Annet Mooij (De Bezige Bij)De avant-gardisten - Sjeng Scheijen (Prometheus)Juryvoorzitter is dit jaar is dit jaar Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden en oud-fractievoorzitter van het CDA.Op 27 oktober 2019 wordt 8ste Libris Geschiedenis Prijs 2019 uitgereikt door juryvoorzitter Sybrand Buma tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.