• Ondersteuning voor het onderwijs

  Ieder kind een goede lezer én mediawijs! Dat is de ambitie van Bibliotheek Montferland.

  Als bibliotheek zijn wij specialist in lezen, leren en informeren. Vanuit dit specialisme willen wij het onderwijs in ons werkgebied ondersteunen.  

  Op deze onderwijspagina kun je rondkijken in ons aanbod voor het onderwijs en direct contact opnemen met onze specialisten.

 • Jaarplanning 2019 - 2020

  Een kort overzicht van de jaaractiviteiten.

BoekStart voor baby's, dreumesen en peuters

Gemeente Montferland stimuleert (voor)lezen met BoekStart. Lees op de BoekStart-pagina alles over BoekStart in Montferland.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Alle basisscholen kunnen meedoen!

Scoor een Boek!

In 2020 doen 23 Achterhoekse scholen mee met Scoor een Boek!.

LitLab

LitLab is een digitaal laboratorium voor literatuuronderzoek op de middelbare school.

Ontdek op het LitLab:

 • proeven
 • leesclubs
 • informatie voor het profielwerkstuk

Hoe kunnen docenten Nederlands strips meenemen in de lessen literatuur? Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer wil dat strips een plek krijgen op de leeslijst, en heeft daarom de gids Graphic Novels voor de Leeslijst samengesteld.

Zomerschool

Van 21 juli tot 13 augustus is er Zomerschool. Leerlingen van de basisschool kunnen een programma volgen in de bibliotheek. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan naar Welcom.

BoekStart/Boekenpret

boekenbeer

BoekStart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen.

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk-lezen-plein

Kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden kunnen terecht op het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in Bibliotheek Montferland.

Nieuwsbrief

nieuwsbrief

Vier keer per jaar wordt de digitale nieuwsbrief “Lezen, de mooiste les ooit”, uitgegeven. De nieuwsbrief bevat allerlei informatie die betrekking heeft op lezen.