Op reis in de bieb

Ga je mee op reis in de bieb?

Lees deze zomer boeken met de avontuurlijkste verhalen en ontdek de mooiste landen!

Vakantielezen

Met Vakantielezen beleef je samen de leukste avonturen. Ga mee op reis, op schattenjacht en maak kans op leuke prijzen!

Wanneer?
t/m 4 september

Voor wie?
Kinderen én ouders gaan samen aan de slag. De opdrachten en verhalen zijn bedacht voor kinderen uit groep 3 en 4. Als je ouder bent, kun je ook meedoen!

Zo doe je mee:

• Meld je gezin aan op www.vakantie-lezen.nl en doe samen de opdrachten

in de bibliotheek...

Reispaspoort (vanaf 1 juli)

• Haal je vakantielezen-reispaspoort aan de balie in de bibliotheek (OP=OP).

Speurtocht (vanaf 1 juli)

• Haal een schatkaart aan de balie
  • Zoek in de bibliotheek naar de 6 opdrachten
  • Vul de antwoorden in op je schatkaart
  • Alle antwoorden gevonden? Haal dan een cadeautje aan de balie

ZomerTopboek

Het ZomerTopboek is een vakantieboek vol verhalen, puzzels, raadsels, moppen, gedichten, knutselopdrachten en linkjes naar filmpjes die verbazen!

Haal het gratis doeboek:

• vanaf 1 juli in de bibliotheek!

Doe de Kriebelbeest boogie!

In het ZomerTopboek staan allemaal kriebelbeestjes. Luister, zing en dans jij mee met de Kriebelbeest boogie? Kijk de video op deze pagina.

Kleurplaat

Zomer op de boerderij van Boer Boris. Het is heet, de paarden smelten bijna en de schapen zweten door hun wollen jasjes. Kun jij de kleurplaat van Boer Boris mooi inkleuren?

Zomerbingo

Lezen kun je overal maar waar, hoe en wat lees jij deze zomer? Doe mee met de Zomerbingo.