• Hallo

  Wat leuk dat je deze pagina bezoekt. Hier vind je informatie over boeken, schrijvers en werkstukken. Zoek je een bepaald boek? Kijk dan eens in onze catalogus.

  Blader hem door, er zit vast wel iets voor je bij.

 • Dyslexie

  Soms is lezen moeilijk en niet leuk. Als je dyslexie hebt bijvoorbeeld. Of als je gewoon niet zoveel van lezen houdt. Dat kan behoorlijk lastig zijn, zeker als je ook voor school moet lezen.

  Gelukkig zijn er genoeg boeken die wel goed te lezen zijn. Die hebben we speciaal voor jou apart gezet op het Makkelijk Lezen Plein.

 • E-books

  Ben je lid van de Bibliotheek en lees je liever boeken op je laptop, tablet of mobiel. Maak dan gratis een account aan op www.bibliotheek.nl/ebooks.

   

   

 • Social Media

  Bibliotheek Montferland is te vinden op verschillende Social Media!

  Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en Instagram.

Digitale informatie

luisterbieb

Je favoriete luisterboek met één druk op de knop downloaden? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Boekwijzer

meldknop

Op Meldknop.nl vind je meer informatie en advies over:

Spreekbeurt of werkstuk?

spreekbeurt-werkstuk

Geen idee waar je je werkstuk over wilt schrijven of je spreekbeurt wilt houden? Kijk dan een hier.

Muziek

muziekweb-jongen

Muziekweb heeft de grootste collectie muziek van Nederland. Als bibliotheeklid kun je via Muziekweb muziek lenen én luisteren.

Raadgedicht

Raad het ontbrekende woord!
Meer raadgedichten vind je hier. 

Lezen voor de lijst 15+

lezen-voor-de-lijst

Zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Kijk dan in onze themalijsten Lezen voor de lijst. Ze zijn geordend naar zes leesniveaus, van makkelijke tot zeer pittige boeken. Zo kun je een boek kiezen dat past bij jouw leesniveau en schooltype.

De Jonge Jury

logo-jonge-jury

Mel Wallis de Vries won met haar boek Pijn de Prijs van de Jonge Jury 2018. De Jonge Jury Debuutprijs 2018 was voor Voorlopers van Mirjam Hildebrand.

Jonge Jury 2019
Van januari tot en met mei 2019 kan je stemmen voor de Jonge Jury 2019. De boeken die in aanmerking komen, staan nu al op de site van de Jonge Jury.

 

De Inktaap

De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse Literatuur. Jongeren van 15 t/m 19 jaar lezen de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de ECI Literatuurprijs én de Libris Literatuur Prijs, en kiezen daaruit hun favoriet.

Schrijver van de maand