Zomer... lezen!

Lees de hele zomer lang

Het is zomer. Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven. Neem een boek mee op reis. Of laat een boek je mee op reis nemen. Lezen is leuk & nuttig. Hoe meer leeskilometers je maakt, hoe beter lezen gaat. 

Zomerleestas

Lees deze zomer met de Zomerleestas. Wij kiezen boeken voor je uit! Welke boeken het zijn, weet je pas als je de tas thuis uitpakt. De Zomerleestas is voor alle kinderen van 4-12 jaar!

In de tas zitten:

  • 5 boeken
  • een kleurplaat of leesbingo 
  • een Wuppie

Als je de kleurplaat kleurt of de bingo invult, krijg je een cadeautje in de bieb!

Hoe bestel je een tas?
Tussen 6 juli en 31 augustus kan je meedoen met Zomerlezen. Bestel de tas (samen met je ouders/voor je kind) met het formulier hieronder of bel naar 0316 - 221184.

Weg-met-Wuppie Wedstrijd

Win een boek! Doe mee met de Weg-met-Wuppie Wedstrijd. Iedereen die een Zomerleestas leent, kan meedoen aan de wedstrijd.

Hoe doe je mee?
In je Zomerleestas zit een Wuppie. Neem je Wuppie mee op avontuur. Wat maakt hij deze zomer allemaal mee? 

Meedoen kan tot 31 augustus. 

Als je wint...
We sturen een berichtje als jij gewonnen hebt. De winnende foto komt ook bij ons op facebook en instagram!

VakantieBieb

De VakantieBieb is er weer! In de VakantieBieb zitten e-books en luisterboeken. Als jij tussen de 6 en 18 jaar bent, dan kan je meedoen met de wedstrijd van de VakantieBieb. Je maakt kans op een koptelefoon!

Naar de VakantieBieb


Leestips

Lees samen

Samen lezen is extra leuk. Lees voor en praat samen over de verhalen die je leest. 

Lees overal

Lezen kan altijd en overal. Ook als je geen boek bij je hebt!

Lees (samen) de menukaart in een restaurant, het bordje bij de olifant in de dierentuin of de schatkaart die je van je opa kreeg... 

Lees op jouw manier

Wat zijn jouw lievelingsboeken? Wanneer lees je het fijnst? Waar lees je het liefst? Lezen doe je op jouw manier! 

 

Vind je nieuwste lievelingsboek!

Kinderen tussen de 6 en 12 stemmen elk jaar op de beste kinderboeken voor de Kinderjury. Op de website van de Kinderjury staat een tiplijst. Ben jij al ouder dan 6? Kijk dan eens op de tiplijst, misschien vind jij daar je nieuwste lievelingsboek!

Naar de tiplijst


Samen lezen

Alfabet

Charlotte Dematons

Zie je die boksende beren, die broccoli in bikini op de bloemetjesbank en de baby die in de bolderkar zijn buik laat zien? En wat doet die banaan toch in die badkuip bovenop de berg? Groot tekstloos ABC-prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties...

Bekijk dit boek

Zelf lezen

Planeet Omar

Zanib Mian

Omar (ik-persoon) is net verhuisd en gaat naar een nieuwe school. Daar wordt hij gepest omdat hij moslim is. Maar als hij tijdens een schooluitje samen met pestkop Daniël verdwaalt in Londen, leren ze elkaar beter kennen. Met veel grappige stripachtige...

Bekijk dit boek


Tip: Zomerlezen Kids

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Kijk dan eens bij Zomerlezen Kids. Een site met boekentips, creatieve ideeën en een gratis leespaspoort!

Naar Zomerlezen Kids