Boekjes&Babbels: Logeren

Boekjes&Babbels: logeren/vakantie

Als je gaat logeren of op vakantie gaat, slaap je niet thuis. Je neemt je pyjama, tandenborstel en knuffel mee en misschien je lievelingsboek... 


Zingen


Lezen

 • Koen gaat logeren

  Kristiina Louhi

  Baby Koen mag een nachtje bij oma logeren en daar komt nogal wat bij kijken. Warm prentenboek met zachtgekleurde waterverftekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Koen gaat logeren

 • Dikkie Dik

  Jet Boeke

  Dikkie Dik gaat voor het eerst logeren bij Poes Muis. Ze hebben het enorm naar hun zin! Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dikkie Dik

 • Kikker gaat logeren

  Max Velthuijs

  Beertje gaat logeren bij Varkentje. Kikker brengt hem weg. Beertje eet lekkere poffertjes en speelt de hele avond. Maar als hij naar bed gaat, mist hij Kikker. Zal Kikker hem ook missen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kikker gaat logeren

 • Bobbi gaat logeren

  Ingeborg Bijlsma

  Beertje Bobbi gaat met drie speelgoedvriendjes een nachtje logeren bij opa en oma. Prentenboek met gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bobbi gaat logeren

 • Boris en Ko

  Dick Bruna

  In het bos ontmoet Boris Ko; Ko gaat bij Boris logeren. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boris en Ko

 • Bij oma en opa

  Guido van Genechten

  Als Jan een dagje bij zijn opa en oma mag logeren, geniet hij met volle teugen van het samen karweitjes doen. Prentenboek met eenvoudige geschilderde illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bij oma en opa

 • Nijntje gaat logeren

  Dick Bruna

  Nijntje gaat voor het eerst bij een vriendinnetje logeren. Ze kletsen en spelen erop los. Na een heerlijk bad vallen zij samen in slaap. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nijntje gaat logeren

 • Hoera, ik ga logeren!

  Marianne Busser, Ron Schröder

  Daan en Steffie gaan bij tante Nel logeren. Ze gaan bij jonge poesjes kijken, zich verkleden en ze helpen de buurvrouw die haar ring kwijt is. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoera, ik ga logeren!

 • Welterusten, Beer Baboen

  Bette Westera

  Als Willem Wout met zijn knuffelbeer Baboen voor het eerst gaat logeren bij oma, krijgt Baboen vreselijk last van heimwee. Prentenboek met grote, eenvoudige schilderingen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Welterusten, Beer Baboen

 • Big gaat logeren

  Pauline Oud

  Big gaat logeren bij Schaap. Hij heeft er veel zin in, maar als hij bij Schaap komt is alles daar zo anders. Hij krijgt er een beetje buikpijn van. Groot prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Big gaat logeren

 • Muis gaat logeren

  Lucy Cousins

  Muis krijgt voor het eerst een uitnodiging voor een logeerpartijtje. Het is bij haar vriendin Kora. Kora's vriendin Ella komt ook. Wat is logeren leuk! Oblong prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Muis gaat logeren

 • Kas bij opa en oma

  Pauline Oud

  Kas gaat bij opa en oma logeren. Als hij zijn koffer heeft gepakt, brengt mama hem weg. Kas doet allemaal leuke dingen met opa en oma en met hond Kees. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kas bij opa en oma

 • Heimween

  An Candaele, Dirk Nielandt

  De kleine draak Rufus mag een nachtje bij zijn oma logeren. Ze vermaken zich opperbest totdat Rufus naar bed moet. Prentenboek met grote illustraties in warme tinten. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Heimween

 • Blijf je bij me slapen?

  Marianne Busser, Ron Schröder

  Muis is eerst heel blij met haar nieuwe, grote bed, maar als ze zich er eenzaam in voelt, nodigt ze enkele vriendjes uit om te komen logeren. Prentenboek met paginagrote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Blijf je bij me slapen?

 • Logeerbeer

  Annie van Gansewinkel, Elisah De Bruycker

  Knuffelbeer Knoef slaapt altijd in de poppenhoek op school. Omdat hij zich 's nachts vaak eenzaam voelt, mag hij voortaan elke dag logeren. Maar als logeerbeer krijgt Knoef ineens last van heimwee. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Logeerbeer

 • Logeren is een feest!

  Vivian den Hollander

  Lisa en haar vriendje Jimmy gaan een nachtje logeren bij de grootouders van Jimmy. Prentenboek met vrolijke tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Logeren is een feest!

 • Floeffiewoeffie

  Matt Robertson, Simon Puttock

  Meneer Wik en zijn hondje Floeffiewoeffie leven een fijn, rustig leven. Dan komt Neef Nik onverwacht logeren en is het gedaan met de rust. Nik houdt van muziek, zagen en andere dingen die lawaai maken. Vooral ’s nachts. Floeffiewoeffie besluit in te grijpen. Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Floeffiewoeffie

 • Prinses Arabella en Omi

  Mylo Freeman

  Prinses Arabella en haar vriendjes gaan een nachtje logeren bij haar Omi. Van Omi leren ze hoe ze zich netjes moeten gedragen. Prentenboek met kleurrijke aquarellen en een cd met liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Prinses Arabella en Omi

 • Olivier en het Brulmonster

  Mieke van Hooft

  Als Olivier bij opa en oma logeert, hoort hij 's nachts een eng brulmonster. Hij roept oma om hulp maar zij kan echt geen monster ontdekken. Alleen opa weet waar het geluid vandaan komt. Prentenboek met grappige, fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Olivier en het Brulmonster


De Voorleeshoek

Bekende (prenten)boeken met beeld en muziek voor kinderen van 0-10 jaar. Je logt in met je bibliotheekabonnement.

Lees via de Voorleeshoek boeken over dit thema, bijvoorbeeld 'Kamperen met Fien en Milo'. 

Bereslim

Interactieve animatiefilms voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Je logt in met je bibliotheekabonnement.

Kijk via Bereslim boeken over dit thema, bijvoorbeeld 'Dikkie Dik gaat logeren'. 

Online Bibliotheek

Leen e-books en luisterboeken bij de online Bibliotheek. Je logt in met je bibliotheekabonnement.


Marjolein Bastin Kuikentje komt logeren

Er staat een kuikentje voor de deur van het Blauwe Huisje van Vera de Muis, en het piept heel hard en ongelukkig. Hij komt uit de paasetalage van een winkel, en nu Pasen voorbij is, kan hij zijn moeder niet meer vinden. Natuurlijk ontvangt Vera het kuikentje...

Bekijk dit e-book


Doen

Stop Kas in

Kas en Flap gaan naar bed. Zoek maar een lapje of mooi gekleurd papiertje om over hem heen te leggen. Je kunt ook het dekentje mooi kleuren.

Digitale Voorleestas

Lees het boek, praat met je kind en ga samen aan de slag. Kijk in de Digitale Voorleestas van 'Kas bij opa en oma' voor ideeën.

Naar de Digitale Voorleestas