Collectie

Digitale collectie

Met je abonnement heb je toegang tot de online Bibliotheek. Daar leen je e-books, luisterboeken en tijdschriften. Online is er nog meer mogelijk! Kijk ook eens bij de online bronnen en online cursussen.

Online lezen, luisteren, ontdekken en leren


In de bibliotheek

Kranten en tijdschriften

In de leeszaal kan iedereen de nieuwste kranten en tijdschriften lezen. Met je abonnement leen je de oudere nummers van de tijdschriften.

Taalpunt

Wil je beter leren lezen en schrijven? In het taalpunt staat informatie. Er zijn ook boeken om te oefenen met lezen.

Makkelijk Lezen Plein

Op de jeugdafdeling is er een Makkelijk Lezen Plein (MLP). Lees meer over het MLP en ontdek de leukste Makkelijk Lezen boeken op de jeugdpagina.

BoekStart

BoekStart in Montferland is er voor alle ouders met kinderen van 0-4 jaar. In de bibliotheek is een speciale BoekStarthoek met informatie en boekjes. Ontdek meer over BoekStart en andere programma's op de pagina voor ouders.

Naar de pagina voor ouders


Landelijke collecties

Muziekweb

Via Muziekweb kan je cd's, muziekdvd's en vinyl lenen. Let op: aanvragen kost  €3,50 per cd.

Filmbieb

Via de Filmbieb leen je je favoriete films of series. Let op: aanvragen kost €3,50 per dvd.

WorldCat

Via WorldCat leen je wetenschappelijke boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen. Let op: aanvragen kost €6,00 per boek.

Aanvragen bij andere bibliotheken

Als je via onze catalogus zoekt, zie je bij de zoekresultaten rechts 'Opties'. Onder opties staan de materialen van andere bibliotheken. Let op: aanvragen binnen Gelderland is gratis. We vragen een vergoeding voor aanvragen bij: Muziekweb (€3,50), de Filmbieb (€3,50) en de Landelijke catalogus (€6,00).

Zoek in de catalogus


Meer mogelijkheden

Bibliotheek aan Huis

Kan je zelf niet (meer) naar de bibliotheek komen? Via de service Bibliotheek aan Huis brengen vrijwilligers de materialen bij jou thuis. Deze service is gratis voor iedereen met een bibliotheekabonnement van Bibliotheek Montferland.

Gastlenen bij andere bibliotheken

Ga je op vakantie, studeer of werk je in een andere plaats? Met jouw bibliotheekpas is het mogelijk om in een andere bibliotheek materialen lenen. Dat kan bij bijna alle bibliotheken van Nederland. Vraag bij de bibliotheek in de plaats waar je wil lenen naar de mogelijkheden.

Superboek

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Superboek heeft collecties voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar.

Passend Lezen

De Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. Je kunt audiolezen, braillelezen, letterlezen en combilezen.

Iguana Bibliotheek app

Met de Iguana Bibliotheek-app regel je zelf je bibliotheekzaken online.

Lees meer over de app