BoekStart

Spelen met boeken

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen; kinderen die als baby al zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan. Het is een programma dat kleine kinderen en hun ouders van boeken laat genieten. Deze pagina gaat over BoekStart in Montferland.


BoekStart in Montferland

Gemeente Montferland stimuleert (voor)lezen met BoekStart. Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je een BoekStartbon van de gemeente. Met deze bon haal je in de bibliotheek je BoekStartkoffertje.

BoekStart-koffertje

In het BoekStartkoffertje zitten boekjes en flyers. Als je het koffertje ophaalt, vertellen we je meer over de bibliotheek. Je kindje krijgt een abonnement. Je kunt hiermee gelijk boekjes lenen uit de speciale BoekStarthoek van de bibliotheek.

BoekStartcoach

Onze BoekStartcoach is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. 

BoekStart-app

De BoekStart-app is een gratis app met video's over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en veel voorleestips. Je kunt met de app makkelijk meedoen met de maandelijkse actie 'MijnVoorleesmoment' en zelfs een voorleeswekker zetten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een online tijdschrift voor ouders van jonge kinderen. In het tijdschrift staan tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

BoekStart voorleestips

In het BoekStartkoffertje zitten twee boekjes. Op de site van BoekStart staan bij de boekjes handige en leuke voorleestips. 


Voorlezen

Voorlezen

Alles over voorlezen: tips en trucs, leuke boeken en links naar handige sites!

Lees meer...

Woensdagmiddag = voorleesmiddag

Iedere woensdagmiddag is voorleesmiddag in de bibliotheek.

  • 15.30 - 16.30 uur

Kom jij ook?

Voorleesliedje

Begin voorlezen met een voorleesliedje. Het liedje De Voorleestrom luister je online. Het is vertaald in tien talen! 

VoorleesExpress

Welcom organiseert de VoorleesExpress. Kinderen tussen de 2 en 8 jaar met een taalachterstand krijgen door dit programma extra aandacht.


Boekentips

BoekStart tips

Welke boeken kan je aan jouw baby, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? Op de site van BoekStart staat informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.

Jeugdbieb 0 - 6 jaar

Bij de jeugdbibliotheek ontdek je boeken, e-books, luisterboeken, voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken.

Ingela P. Arrhenius Kiekeboe beer

Hallo eekhoorns, uiltjes en lieveheersbeestjes, en kiekeboe beer! Beweeg het schuifje maar, dan komt de haas tevoorschijn, of zie je de bij uit de bloem vliegen of de vogels uit de boom. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige illustraties...

Bekijk dit boek