Voorschools

Onderwijs

Voorlezen aan peuters

Op deze pagina staat ons programma voor peuterscholen en kinderdagverblijven. 

Jaarprogramma 2023-2024

In het jaarprogramma staat ons aanbod voor peuters. Je vindt er informatie over de groepsbezoeken tijdens de Nationale Voorleesdagen én het actuele aanbod van vertelplaten en Boekstart/Boekenpret boeken.

Jaaprogramma peuters 2023-2024

Collectie

We hebben een uitgebreide collectie prentenboeken, voorleesboeken en themaboeken. Per betaalde pas kunen er 15 materialen per keer geleend worden.

Themacollecties

Als je op zoek bent naar materialen bij een bepaald thema kun je een selectie laten maken door een bibliotheekmedewerker. Geef bij je verzoek aan wanneer je de boeken nodig hebt en voor welke kinderen de materialen bestemd zijn.

Boekstart/Boekenpret

Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Het is een prentenboekenpakket met lessuggesties. Kijk voor meer informatie en het actuele aanbod in het jaarprogramma.

Voorlezen

Bibliotheek Montferland stimuleert voorlezen. Kijk voor activiteiten en tips op de voorleespagina.

Naar de voorleespagina

Vertelplaten

Om een prentenboek voor een groep kinderen voor te lezen, kun je gebruik maken van vertelplaten. Dat zijn grote afbeeldingen die een een speciaal vertelkastje passen. Meer informatie en het aanbod vind je in ons Jaarprogramma.

Jeugdbibliotheek 0-6 jaar

Bij de jeugdbibliotheek vind je leestips, boeken op onderwerp en links naar handige sites.

Naar de jeugdbibliotheek

Nationale Voorleesdagen 2024

'Help! Een verrassing!' staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari - 3 februari 2024. In de bibliotheek zijn er leuke activiteiten rond dit boek!

Bekijk dit boek

2024: Prentenboeken top 10