Voorschools

Onderwijs

Voorlezen aan peuters

Op deze pagina staat ons programma voor peuterscholen en kinderdagverblijven. 

Jaarprogramma 2021-2022

In het jaarprogramma staat ons aanbod voor peuters. Je vind er informatie over de groepsbezoeken tijdens de Nationale Voorleesdagen én het actuele aanbod van vertelplaten en Boekstart/Boekenpret boeken.

Jaaprogramma peuters 2021-2022

Collectie

We hebben een uitgebreide collectie prentenboeken, voorleesboeken en themaboeken. Per betaalde pas kunen er 15 materialen per keer geleend worden.

Themacollecties

Als je op zoek bent naar materialen bij een bepaald thema kun je een selectie laten maken door een bibliotheekmedewerker. Geef bij je verzoek aan wanneer je de boeken nodig hebt en voor welke kinderen de materialen bestemd zijn.

Boekstart/Boekenpret

Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Het is een prentenboekenpakket met lessuggesties. Kijk voor meer informatie en het actuele aanbod in het jaarprogramma.

Voorlezen

Bibliotheek Montferland stimuleert voorlezen. Kijk voor activiteiten en tips op de voorleespagina.

Vertelplaten

Om een prentenboek voor een groep kinderen voor te lezen, kun je gebruik maken van vertelplaten. Dat zijn grote afbeeldingen die een een speciaal vertelkastje passen. Meer informatie en het aanbod vind je in ons Jaarprogramma.

Jeugdbibliotheek 0-6 jaar

Bij de jeugdbibliotheek vind je leestips, boeken op onderwerp en links naar handige sites.

2021: Prentenboeken top 10

Nationale Voorleesdagen 2022

'Maar eerst ving ik een monster' staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari - 5 februari 2022. In de bibliotheek zijn er leuke activiteiten rond dit boek!

Bekijk dit boek

2022: Prentenboeken top 10