Voorschools

Onderwijs

Voorlezen aan peuters

Bekijk op deze pagina ons programma voor peuters.

Jaarprogramma 2020-2021

In het jaarprogramma staat ons aanbod voor peuters. Je vind er informatie over de groepsbezoeken tijdens de Nationale Voorleesdagen én het actuele aanbod van vertelplaten en Boekstart/Boekenpret boeken.

Jaaprogramma peuters 2020-2021

Collectie

We hebben een uitgebreide collectie prentenboeken, voorleesboeken en themaboeken. Per betaalde pas kunen er 15 materialen per keer geleend worden.

Themacollecties

Als je op zoek bent naar materialen bij een bepaald thema kun je een selectie laten maken door een bibliotheekmedewerker. Geef bij je verzoek aan wanneer je de boeken nodig hebt en voor welke kinderen de materialen bestemd zijn.

Boekstart/Boekenpret

Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Het is een prentenboekenpakket met lessuggesties. Kijk voor meer informatie en het actuele aanbod in het jaarprogramma.

Voorlezen

Bibliotheek Montferland stimuleert voorlezen. Kijk voor activiteiten en tips op de voorleespagina.

Vertelplaten

Om een prentenboek voor een groep kinderen voor te lezen, kun je gebruik maken van vertelplaten. Dat zijn grote afbeeldingen die een een speciaal vertelkastje passen. Meer informatie en het aanbod vind je in ons Jaarprogramma.

Jeugdbibliotheek 0-6 jaar

Bij de jeugdbibliotheek vind je leestips, boeken op onderwerp en links naar handige sites.

Nationale Voorleesdagen 2021

Coco kan het! staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari 2021. In de bibliotheek zijn er leuke activiteiten rond dit boek!

Bekijk dit boek

Prentenboeken top 10

Knutselen met Coco

Op de site van Loes Riphagen staat een kleurplaat van het boek Coco kan het! In filmpjes legt Loes uit hoe je ook je eigen vogel, poes of insect kan maken.

Naar de knutselpagina