• Welkom op deze pagina

    Deze pagina van Bibliotheek Montferland is bestemd voor ouders en andere betrokken opvoeders en verzorgers. Je vindt hier alle informatie over de bibliotheek dienstverlening aan de jeugd.

  • Is uw kind al gratis lid?

    Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Ga naar de balie van de gewenste vestiging en laat je kind inschrijven. Jullie kunnen dan gelijk allerlei media lenen.

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Wepboek

Geanimeerde prentenboeken kijken is het nieuwe voorlezen! De prentenboeken zijn leuk en zorgen ervoor dat peuters en kleuters spelenderwijs de taalvaardigheid ontwikkelen.

StadsTVBergh was op bezoek in Bibliotheek
's-Heerenberg. Kijk hier het filmpje en ontdek waarom lezen zo leuk is!

BIEB Magazine

bieb-glossy

Met het magazine neemt de Bibliotheek je mee in de wereld van het (voor)lezen met tips en trucs en natuurlijk de leukste boeken – zowel op papier als digitaal.

Haal het magazine gratis op in de Bibliotheek (op=op) of bekijk hem online. 

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk-lezen-plein

Kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden kunnen terecht op het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in Bibliotheek Montferland.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

BoekStart voor jou!

boekstart-voor-jou

Deze digitale brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.