• Welkom op deze pagina

    Deze pagina van Bibliotheek Montferland is bestemd voor ouders en andere betrokken opvoeders en verzorgers. Je vindt hier alle informatie over de bibliotheek dienstverlening aan de jeugd.

  • Is uw kind al gratis lid?

    Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Ga naar de balie van de gewenste vestiging en laat je kind inschrijven. Jullie kunnen dan gelijk allerlei media lenen.

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Wepboek

Geanimeerde prentenboeken voor peuters en kleuters.

Oxford Owl

Op de site Oxford Owl staan gratis Engelse e-books voor kinderen.  

Langaroo

Langaroo is hét taalplatform om samen te spelen met taal. Door samen aan de slag te gaan leer je elkaar beter kennen, ontdek je Lingoland en worden jullie ook nog beter in één of meerdere talen. 

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk-lezen-plein

Kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden kunnen terecht op het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in Bibliotheek Montferland.

WIJS

Wijs magazine

WIJS is een magazine voor ouders met kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar om hun kinderen op een positieve manier te begeleiden in de digitale wereld. 

Haal het magazine gratis op in de bibliotheek (op=op) of bekijk hem online.

BIEB Magazine

bieb-glossy

Met het magazine neemt de Bibliotheek je mee in de wereld van het (voor)lezen met tips en trucs en natuurlijk de leukste boeken – zowel op papier als digitaal.

Haal het magazine gratis op in de Bibliotheek (op=op) of bekijk hem online. 

StadsTVBergh was op bezoek in Bibliotheek
's-Heerenberg. Kijk hier het filmpje en ontdek waarom lezen zo leuk is!

BoekStartcoach in 's-Heerenberg

Een BoekStartcoach is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. Ook geeft de coach boekentips.

Onze BoekStartcoch is Susan Willemsen. Ze is regelmatig aanwezig op het consultatiebureau in 's-Heerenberg. Heb je een vraag? Kom dan naar Bibliotheek 's-Heerenberg. Susan is er op dinsdagmiddag.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Voorleesliedje: De Voorleestrom

Maak van het voorleesmoment een nog leukere activiteit. Zing een liedje! Het voorleesliedje De Voorleestrom luister je online. Het liedje is vertaald in tien verschillende talen.

BoekStart voor jou!

boekstart-voor-jou

BoekStart voor jou is een digitale brochure voor ouders van jonge kinderen. Er staan tips in over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.