Boekjes&Babbels: Heb jij misschien Olifant gezien

Boekjes&Babbels: Media Ukkie Dagen 2021

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'. 

Samen een filmpje kijken of samen een online spelletje spelen... Een kind steekt daar echt iets van op. In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. 

Ga thuis samen aan de slag met het boek: 'Heb jij misschien Olifant gezien?' van David Barrow. Op deze pagina staan online en offline activiteiten die je samen kunt doen.

Heb jij misschien Olifant gezien?

Een jongetje en zijn olifant spelen samen verstoppertje. Olifant vertelt dat hij er heel goed in is. Het jongetje kan Olifant inderdaad nergens vinden.


Zingen


Lezen

 • Gonnie zoekt Gijsje

  Elly van der Linden, Olivier Dunrea

  Gansje Gonnie is op zoek naar haar vriendje Gijsje. Kip en Muis hebben Gijsje niet gezien, maar helpen graag zoeken. Vierkant stoffen knisperboekje met zachtgekleurde illustraties en voelelementen. Vanaf ca. 6 maanden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gonnie zoekt Gijsje

 • Baby ziet bloemen!

  Hervé Tullet

  Geheel tekstloze, stevige kartonnen leporello met aan weerszijden eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen van bloemen op een witte ondergrond. Het hart van de bloemen bestaat uit transparant, kleurrijk folie. In kartonnen opbergdoos. Vanaf ca. 6 maanden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Baby ziet bloemen!

 • Wat zie je, Nijntje?

  Dick Bruna

  Nijntje kijkt buiten goed om zich heen. In de lucht ziet ze de zon, maar ook wolken waar regen uit valt. En welke kleuren hebben de vliegers en het huis? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren, met kijkgaten en voelelementen in reliëf. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat zie je, Nijntje?

 • Verstoppertje spelen met Zebra

  Gareth Lucas, Sam Taplin

  Die dieren in de jungle spelen verstoppertje. Tijger zoekt Olifant, waarna Olifant op zoek gaat naar Luiaard. Zal hij Orang-oetan kunnen vinden? En waar is Tijger toch gebleven? Vierkant kartonnen prentenboek met flappen en kijkgaatjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verstoppertje spelen met Zebra

 • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

  Agnese Baruzzi

  Zie jij één aardbei, of zijn het vijf vogels? En is het een donut, of misschien de staart van een kat? Vierkant kartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en uitvouwbare pagina’s, waardoor een enkel voorwerp verandert in meerdere andere voorwerpen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

 • Welk dier verstopt zich hier?

  Thorsten Saleina

  Welk dier staat daar achter de bessenstruik, en wie heeft zich in het hoge gras verstopt? En welk dier hangt graag op zijn kop aan een tak? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in frisse kleuren, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Welk dier verstopt zich hier?

 • Elmer speelt verstoppertje

  David McKee

  Elmer speelt verstoppertje met Vogeltje: hij zoekt overal in het bos, maar stuit telkens op andere dieren. Prentenboek met grote illustraties in onnatuurlijke kleuren en beweegbare delen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Elmer speelt verstoppertje

 • Verstoppertje!

  Hector Dexet

  Wie verstoppen zich in de eitjes? En wie verschuilen zich in het donker en waar zit de baby verstopt? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, gestileerde illustraties in heldere kleuren en verrassende kijkgaten in allerlei vormen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verstoppertje!

 • Verstoppertje

  Moem gaat op zoek naar Kleine Mie. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, en flappen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verstoppertje

 • Kikker speelt verstoppertje

  Kikker speelt verstoppertje met zijn vrienden Haas, Rat en Eend. Als hij op zoek gaat naar zijn vrienden, verdwaalt hij. Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kikker speelt verstoppertje

 • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

  Marieke Oele

  Kun jij alle tien herten en vossen vinden? En zie je ook die vos en dat hert waar iets geks mee is? En welk dier is verdwaald en waar heeft het muisje zich verstopt? Tel- en zoekboek met paginagrote zoekplaten met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

 • Zoek mij!

  Natalie Louis-Lucas

  Kolibrie wil graag verstoppertje spelen met Krokodil. Maar die vindt het vogeltje maar een ‘klein opdondertje’. Toch laat hij zich overhalen. Krokodil vraagt aan alle dieren of ze zijn kleine vriendje hebben gezien. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zoek mij!

 • Hoe verstop je een giraf?

  Claire Powell, Michelle Robinson

  Een meisje wint op de kermis een giraf. Ze wil hem houden, maar haar ouders vinden de giraf veel te groot en onhandig als huisdier. Het meisje probeert de giraf op allerlei manieren te verstoppen, maar dat is niet zo eenvoudig… Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe verstop je een giraf?

David Barrow Heb jij misschien Olifant gezien?

Een jongetje en zijn olifant spelen samen verstoppertje. Olifant vertelt dat hij er heel goed in is. Het jongetje kan Olifant inderdaad nergens vinden, want hij heeft zich verstopt achter de televisie, onder de lampenkap en op meer lastige plekken. Prentenboek...

Bekijk dit boek

De Voorleeshoek

Bekende (prenten)boeken met beeld en muziek voor kinderen van 0-10 jaar. Je logt in met je bibliotheekabonnement.

Bereslim

Interactieve animatiefilms voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Je logt in met je bibliotheekabonnement.

Online Bibliotheek

Leen e-books en luisterboeken bij de online Bibliotheek. Je logt in met je bibliotheekabonnement.

The Dreamchaser Studios (Amsterdam) 5 minuten verhaaltjes

Bundel met veertien voorleesverhalen over de hondenvriendjes Woezel en Pip. Ze verstoppen zich, leren wat tegenstellingen zijn en dromen dat alles in de Tovertuin op z'n kop staat. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk dit e-book


Doen

Verstoppen

Print Olifant. Knip hem uit en kleur hem in. Plak hem op een wc-rolletje en verstop hem. 

Puzzelen

Print Olifant. Knip de vier stukken uit en pas ze in elkaar. 

Digitale Voorleestas

Lees het boek, praat met je kind en ga samen aan de slag. Kijk in de Digitale Voorleestas van 'Heb jij misschien Olifant gezien?' voor ideeën.

Naar de Digitale Voorleestas