DigiVitaler

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Leer het in de bibliotheek.

Digitale zorg

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg kost minder tijd én je hebt altijd toegang tot je gegevens.

Met het lesprogramma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg en ga je ermee werken. Het programma bestaat uit losse workshops. 

Workshops DigiVitaler

De workshops gaan over verschillende vormen van digitale zorg. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de website thuisarts.nl 
  • de website apotheek.nl
  • gezondheidsapps
  • het patiëntenportaal van de huisarts
  • het patiëntenportaal van het ziekenhuis
  • het videoconsult

Meedoen?

De workshops zijn gratis. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. 

Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, tablet of computer.

Aanmelden

Geef je op en vermeld welke workshop je wil volgen:

  • in de bibliotheek
  • door te bellen naar: 0316-221184
  • door te mailen naar: info@bibliotheekmontferland.nl

Per workshop is er een maximum van 6 deelnemers. Als de workshop vol is, kom je op een wachtlijst. We nemen dan contact met je op als er weer nieuwe workshops zijn.

Lees meer over de workshops

de website thuisarts.nl

Wanneer je klachten hebt of vragen over je gezondheid, kan je informatie zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? En hoe weet je wat je moet doen als je gezondheidsklachten hebt? Moet je dan de huisarts bellen of kan je zelf iets doen aan je klachten? 

Om te helpen bij vragen over ziektes en gezondheid hebben huisartsen de website Thuisarts.nl samengesteld. Wil je hier meer van weten, kom dan naar de workshop!

de website apotheek.nl

Wanneer je medicijnen haalt bij de apotheek, dan krijg je een bijsluiter met informatie. Je kan informatie over medicijnen ook zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld.

Op Apotheek.nl kan je makkelijk de informatie vinden die je zoekt. Apotheek.nl geeft duidelijke en betrouwbare informatie over medicijnen. In deze workshop krijg je uitleg over Apotheek.nl.

gezondheidsapps

Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. Je kan bijvoorbeeld stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps op je telefoon of tablet zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp?

Om hierbij te helpen hebben de GGD'en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Die staan op de website ggdappstore.nl. In deze workshop leer je hier meer over.

het patiëntenportaal van de huisarts

Steeds meer huisartsen hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. 

In deze workshop kijk je wat er mogelijk is en hoe je daar gebruik van kan maken.

het patiëntenportaal van het ziekenhuis

In het patiëntenportaal van het ziekenhuis kan je je eigen medische gegevens bekijken. Ook kan je je voorbereiden op de volgende afspraak in het ziekenhuis, een afspraak verzetten of een arts online spreken. 

In deze workshop leer je werken met het patiëntenportaal van het ziekenhuis.

het videoconsult

Om de dokter te zien en spreken, hoef je je huis niet uit. Je kan ook beeldbellen met de dokter; je maakt dan een afspraak voor een videoconsult.

In deze workshop leer je meer over het videoconsult en ontdek je hoe het werkt.