Feest in de Bibliotheek

Schrijf voor Amnesty

10 December is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. 

Kom schrijven in de Bibliotheek Didam. Er liggen voorbeeldbrieven klaar! Kinderen kunnen een kaart versieren en schrijven.

Kom luisteren naar kerstliederen

Kom in de feeststemming. Luister naar de kerstliederen van een zangtrio.

Bibliotheek Didam:

  • zaterdag 15 december
  • 11:00 - 12:00 uur

Maak een kersthanger

Maak je eigen trekpopje voor in de Kerstboom. Je kunt kiezen uit een engeltje of een kerstmannetje.

Bibliotheek 's-Heerenberg:

  • woensdag 12 december
  • 15:00 - 16:00 uur

Bibliotheek Didam:

  • zaterdag 15 december
  • 13:00 - 14:00 uur

Haal een kerstkleurplaat

Op de kerstkleurplaat staat een speurtocht. Zoek in de kerstboom naar aanwijzingen!

Openingstijden feestdagen

De Bibliotheek Montferland is gesloten op de volgende feestdagen.

Kerst

  • 24, 25 en 26 december

Oud en nieuw

  • 31 december en 1 januari

Joris' Kerstboom

In het tv-programma Joris' Kerstboom nodigt presentator Joris Linssen mensen uit om stil te staan bij een dierbare en hun verhaal te delen. Wij doen dit jaar mee met Joris' Kerstboom in de Bibliotheek Didam. Net als bij het tv-programma kan iedereen in onze Joris' Kerstboom een kerstbal hangen met een kerstgedachte voor een dierbare.

Hoe werkt het?
Je maakt je kerstbal in de bibliotheek. Er liggen kerstballen en materialen klaar. Je kunt ook een foto of tekening van huis meenemen. Schrijf een mooie boodschap, maak een tekening of plak een foto en hang de kerstbal aan het lintje in Joris’ Kerstboom. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom!

Tv-uitzending
Presentator Joris Linssen is op woensdag 12 december op bezoek bij Bibliotheek Gouda, één van de vijf plekken waar de tv-opnames voor Joris’ Kerstboom plaatsvinden. Bekijk de uitzending op zondag 23 december om 21.10 uur op NPO 2.

Brei kerstsokken

Brei zelf kerstsokken! In december kun je op maandagmiddag in de Bibliotheek Didam aanschuiven bij de dames van de handwerkclub. Ze helpen je met het breien van kerstsokken. Je hoeft geen ervaring te hebben én de bibliotheek zorgt voor materialen.

Je bent welkom van 14:30 - 16:00 uur.