Kijk op deze pagina als jij 10-12 jaar bent

In haar filmpjes vertelt onze KinderjuryExpert Ellen meer over de Kinderjury en haar favoriete boeken. Verder vind je op deze pagina leestips én de Tiplijst van de Kinderjury.

Wat is de Kinderjury & hoe doe je mee?

Ellen vertelt over haar top 3 & leest voor


Leestips

Op de site van de Kinderjury staat een Tiplijst. Van de boeken op die lijst kan je de eerste hoofdstukken lezen én je kan bij de boeken schrijven wat jij ervan vond.*** De boeken uit de tiplijst staan ook op deze pagina. Leen ze bij ons in de bibliotheek.

Naar de Tiplijst

Nr. 1 van onze KinderjuryExpert Ellen:

Doe of sterf

"Donnie luistert graag naar rappers en hij schrijft ook raps. Hij houdt ze voor zichzelf, maar het helpt hem om zijn gevoelens te uiten. Maar wat doe je als je van je vader niet mag rappen, maar je wordt uitgedaagd door jongens om een spitt-battle aan...

Bekijk dit boek

Nr. 2 en 3 van onze KinderjuryExpert Ellen:

 • Operatie Turtuga

  Fedor de Beer

  Thom en Lin ontdekken een schatkaart die uit een kruik in Texel afkomstig is. De kaart verwijst naar Bonaire. Daar moet Thoms vader net heen voor een documentaire, en Thom en Lin mogen mee. Al gauw komen ze door hun zoektocht in gevaar. Verhaal met informatie over de geschiedenis van Bonaire en de slavernij. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Operatie Turtuga

 • Vis in een boom

  Lynda Mullaly Hunt

  Ally (ik-persoon) heeft op zeven scholen gezeten, maar niemand kent het geheim dat zij heel slim weet te verbergen: ze kan niet lezen. Letters dansen voor haar ogen en geven haar hoofdpijn. Iedereen denkt dat ze dom is, maar een nieuwe meester heeft vertrouwen in Ally en helpt haar. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vis in een boom


Makkelijk Lezen Tip:

Tjerk Noordraven Voedertijd

De vader van Jindra (13, ik-persoon) werkt in de dierentuin. Als hij met een enorme giftand in zijn arm in het ziekenhuis belandt, vertelt hij Jindra zijn geheim: hij is eigenlijk monsterwaker. Jindra is de enige die zijn taak kan overnemen en het antigif...

Bekijk dit boek

Kinderjury e-books

Kinderjury online luisterboeken


Zoek jij een leuk boek?

Alle boeken uit 2020 doen mee!

Heb jij een mooi, grappig of spannend boek gelezen? Als het boek uit 2020 komt, mag het meedoen aan de Kinderjury. Wil je jouw boek op deze pagina, zodat nog meer kinderen het gaan lezen? Vul dan het formulier hieronder in. Wij zetten het op deze site.

Welk boek tip jij?

Deze boeken noemt Ellen in haar filmpje

Leven van een loser 14 - Totaal gesloopt

De waanzinnige boomhut met 117 verdiepingen

Dog Man en de vlooienkoning