Poëzieweek

25 - 31 januari 2024

Van 25 - 31 januari 2024 staat poëzie centraal tijdens de Poëzieweek. In Nederland en Vlaanderen is er van alles te doen. Het thema van de Poëzieweek 2024 is: thuis.

Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. 

 • Cadeau van de bibliotheek

  Poëziekaarten

  Tijdens de Poëzieweek krijgen bezoekers een poëtisch cadeautje van de bibliotheek! (Zolang de voorraad strekt.)

 • Doe de speurtocht

  Win: 'Gelukkig en blij'

  Doe vanaf 15 januari mee aan de poëziespeurtocht in de bibliotheek. Deelnemers maken kans op 'Gelukkig en blij' van Edward van de Vendel.

 • Black out poetry

  Win: 'Gelukkig en blij'

  Haal vanaf 15 januari een black out poetry opdracht in de bibliotheek. Deelnemers maken kans op 'Gelukkig en blij' van Edward van de Vendel.

 • Cadeau van de boekhandel

  Poëziegeschenk

  Koop bij de boekhandel voor €12,50 aan poëzie, dan krijg je het Poëziegeschenk cadeau: 'Kom nog even naar mij kijken straks' van Edward van de Vendel.

Poëzieweek 2024

Op de site van de Poëzieweek lees je meer over het thema, het poëziegeschenk en activiteiten in Nederland en Vlaanderen.

Naar de site


Lees poëzie via de bibliotheek

Edward van de Vendel Gelukkig en blij

Gedichten van de dieren die wonen op zorgboerderij ‘Gelukkig & Blij’, over geluk en ongeluk. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken

Ellen Deckwitz Dit gaat niet over grasmaaien

hoe lees je poëzie

Gedichten zijn overal: op straat, op gebouwen, in liedjes en films. En ze raken ons en blijven ons soms een leven lang bij, als een troost tijdens duistere nachten of een woordgrapje dat een glimlach oproept. Toch deinzen mensen achteruit als ze het woord...

Bekijk dit e-book