Poëzieweek

26 januari - 1 februari 2023

Van 26 januari - 1 februari 2023 staat poëzie centraal tijdens de Poëzieweek. In Nederland en Vlaanderen is er van alles te doen. Het thema van de Poëzieweek 2023 is: VRIENDSCHAP.

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Cadeau van de bibliotheek

Tijdens de Poëzieweek krijgen bezoekers een poëtisch cadeautje van de bibliotheek!

Poëziegeschenk van de boekhandel

Koop je bij je boekhandel tijdens de Poëzieweek voor €12,50 aan poëzie, dan krijg je het Poëziegeschenk cadeau. Dit jaar schrijven Mirjam Van hee en Hester Knibbe samen het geschenk over vriendschap.

Poëzieweek 2023

Op de site van de Poëzieweek lees je meer over het thema, het poëziegeschenk en activiteiten in Nederland en Vlaanderen.

Naar de site


Lees poëzie via de bibliotheek

De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie

101 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken

Ellen Deckwitz Dit gaat niet over grasmaaien

hoe lees je poëzie

Gedichten zijn overal: op straat, op gebouwen, in liedjes en films. En ze raken ons en blijven ons soms een leven lang bij, als een troost tijdens duistere nachten of een woordgrapje dat een glimlach oproept. Toch deinzen mensen achteruit als ze het woord...

Bekijk dit e-book